tisdag 20 oktober 2009

Skruttiga mamman

- Mamma, hur många år är du?
- Jag är 28.
- Jaha, börjar du bli skruttig nu?

Vilma har på sina föräldrars initiativ slutat sova middag varpå hon oftast somnar i någorlunda vettig tid på kvällen. Oftast alltså, inte alltid. Igår var en sådan kväll då jag på fullt allvar funderade på vad hon går på. Klockan 22 låg jag, Joel och Teodor som vaknat igen efter nattningen och höll för öronen för att kanske kanske kunna somna trots Vilmas underbara skönsång. Bä bä akta dig! Bä bä akta dig stjärna! lyssnade vi på fram till 22.30. Vilma är familjens sångfågel och jag älskar verkligen att höra henne sjunga men inte när hon har varit vaken 17 timmar i sträck. Hon såg lite mosig ut i morse vid sextiden men efter en flaska välling så var hon fit for fight igen. Simon som sovit sig igenom hela uppvisningen och verkligen fått sin skönhetssömn var den tröttaste av oss alla.

Godnatt!

1 kommentar:

Zakko sa...

Hej skruttiga du! Visst känner man sig som 100 år vissa dagar men det är fortfarande jobbigt att få det bekräftat av närstående =)

Vilken härlig konsert er lilla prinsessa bjöd på. Själva hade vi en rolig natt i helgen när syskonen löste av varandra med diverse påhitt. Stackars Liam vaknade i blöt säng och den påhittiga mamman kom på den smarta idén att flytta över i gästsängen på Frejas rum istället för att byta sängkläder mitt i natten. Det gick bra till L kom på att flyttkartongerna såg lite läskiga ut... Hade nästan fått honom på bättre tankar med hjälp av vällingflaska nummer två då han plötsligt blev bajsnödig. Innan pottbesöket var avklarat vaknade söta fröken och jag och Per bytte sängkläder och barn. Medan de till slut somnade låg jag och lyssnade på Freja som sparkade och fnittrade en lååång stund. Och på morgonen var självklart barnen pigga och glada medan vi vuxna kände oss allmänt mosiga.